Brezglutensko rožičevo pecivo z jabolki

V septembru sem objavila recept za slastno in sočno brezglutensko pecivo s slivami. Pecivo je res dobro, vendar vsebuje oreščke, in sicer mandljevo moko. Želela sem pripraviti podobno pecivo, a brez oreščkov, pa sem se spomnila na rožičevo moko. In ker k rožičevi moki po mojem mnenju pašejo jabolka (pa še sezona jabolk je tu), sem ustvarila BREZGLUTENSKO ROŽIČEVO PECIVO Z JABOLKI.

2015-11-28-rozicevo-pevico-1

Rožičevo pecivo z jabolki je endo prijazna sladica, saj je brezglutenska in brez belega sladkorja. Poleg tega pa ne vsebuje oreščkov (v nasprotju z večina brezglutenskimi recepti sladic), na katere ima kar nekaj ljudi alergijo. 

2015-11-28-rozicevo-pevico-2

Priprava peciva je preprosta. Največ časa dejansko vzame priprava jabolk, ki jih je potrebno olupiti, izkoščičiti in narezati na krhlje, pri tem pa krhlje še sproti mazati z mešanico limoninega soka in agavinega sirupa, da krhlji ne porjavijo. Priprava testa je namreč sila enostavna: vse suhe sestavine se zmeša v eni skledi in vse mokre sestavine v drugi, nato pa še skupaj v enotno mešanico. Mešanico se nato vlije v namaščen pekač, vanj potisne krhlje jabolk in peče 20 minut v ogreti pečici pri 180 stopinj C.

2015-11-28-rozicevo-pevico-3

Rožičevo pecivo je v nasprotju s pecivom s slivami (ki vsebuje mandljevo moko namesto rožičeve in je noro sočno) sicer malce suho, kar pa se pri brezglutenski peki rado zgodi. Vseeno je dobrega okusa, saj se mešanica rožičeve moke in jabolk pač obnese. Priporočam ga kot čajno pecivo k endometriozi prijaznemu zelenemu čajčku! ;)

DOBER TEK!

Brezglutensko rožičevo pecivo z jabolki
Ocena recepta
Tiskaj recept
Sestavine
  1. 2 skodelici (500 ml) brezglutenske mešanice mok
  2. 1 skodelica (250 ml) rožičeve moke
  3. 1/3 skodelice (85 ml) tapiokinega škroba
  4. 1/3 skodelice koruznega (85 ml) (jedilnega) škroba
  5. 1/3 skodelice (85 ml) kokosove moke
  6. 1/2 žličke (2,5 ml) cimeta
  7. 1/2 žličke (2,5 ml) limonine lupinice
  8. 1/2 žličke sode (2,5 ml) bikarbone
  9. 1/2 žličke (2,5 ml) vinskega kamna
  10. 2 jajci
  11. 1/2 skodelice (125 ml) agavinega sirupa
  12. 400 ml kokosove smetane ali kokosovega mleka iz konzerve
  13. 2 jabolki
  14. sok 1 limone
  15. malo agavinega sirupa
Navodila za pripravo
  1. Jabolka olupimo, izkoščičimo in jih narežemo na tanjše krhlje. Krhlje sproti mažemo z mešanico limoninega soka in malo agavinega sirupa, tako da krhlji ne porjavijo.
  2. Vključimo pečico, da se med pripravo segreje na 180 stopinj C.
  3. Vse suhe sestavine dobro zmešamo v suho mešanico.
  4. Vse mokre sestavine zmešamo z električnim mešalnikom v tekočo mešanico.
  5. Tekočo mešanico vmešamo s suho mešanico v enotno maso.
  6. Maso zlijemo v namaščen pekač velikosti prbl. 25x40 cm in po masi enakomerno razporedimo krhlje jabolka.
  7. Pečemo prbl. 17-20 minut pri 180 stopinjah C. Pazimo, da pecivo ni preveč pečeno, saj je potem lahko presuho. V ta namen lahko pecivo proti koncu peke z zobotrebcem preverjamo, kdaj je pečeno.
Jej z mano! http://jejzmano.si/
facebooktwitterpinterest
<.thumbnail-div { display.none;}>