Čokoladna tortica z banano

Ko sem prišla z dopusta, me je bralka mojega bloga Lea presenetila s fotografijami čokoladne tortice, ki jo je uspešno pripravila po mojem najljubšem receptu za čokoladno pecivo. Lea pa je recept še nadgradila in je tortici dodala banano.

2015-08-11_Coko_banan_tortica_4

In sicer je spekla čokoladno pecivo po receptu, ki sem ga objavila v objavi  najboljši “dietni” brownie oz čoko tortica. Čokoladno pecivo je prerezala, tako da je dobila dva oblata. Poleg zgornjega dela tortice je tudi spodnji del namazala s čokoladnim prelivom (po receptu) in ga obložila s koluti banane. Tudi zgornji del tortice je okrasila z nekaj koluti banane. Tako je nastala lična in okusna čokoladno bananina tortica.

2015-08-11_Coko_banan_tortica_1

Čokoladno pecivo priporočam prav vsem, saj kljub dietnim omejitvam pri endometriozi pecivo ostaja enostavno božansko. Tudi sama ga včasih kombiniram oziroma vključim kot oblat v razne torte (čeprav je kot oblat malo težaven). Leine kombinacije z banano pa še nisem preizkusila, a iz izkušenj s tem čokoladnim receptom vem, da je kombinacija odlična, tako priporočam, da jo poskusite! Lea, hvala za idejo! :)

DOBER TEK!

facebooktwitterpinterest
  • http://www.jejzmano.si Jej z mano

    Super! :)

<.thumbnail-div { display.none;}>