Domači čokoladni pralineji

Tudi nekatere moje sodelavke se zanimajo za zdravo prehrano in preizkušajo razne recepte. Tako je Nina po navdihu TV oddaje Zdravo, Tereza! pripravila odlične DOMAČE ČOKOLADNE PRALINEJE.

2015-11-08-Pralineji-1

Še sama sem ji posodila moje, še nikoli rabljene silikonske modelčke za pralineje. Ko jih je naredila, pa nam jih je prinesla za pokušino. Okus imajo po tistih bolj zdravih, temnih čokoladah, ki ne vsebujejo sladkorja. Tako da priporočam! Sestavine pa so sploh takšne, da jih priporočam kot posladek pri endometriozi, saj so popolnoma v skladu z endo dieto. In sicer so iz presnega kakava in kakavovega masla, s kančkom javorjevega sirupa. Za boljši okus pa se jim doda še čisto malo soli ter po želji tudi malo cimeta.

2015-11-08-Pralineji-2

Sprva nisem vedela, kako naj jih poimenujem. Nina jim namreč pravi prâline, ostali smo zatrjevali, da so pralíne. Na koncu pa smo ugotovile, da se enemu takšnemu bonbonu pravilno reče praliné, tako da so dobili ime DOMAČI ČOKOLADNI PRALINÉJI. ;)

DOBER TEK!

DOMAČI ČOKOLADNI PRALINEJI
Ocena recepta
Tiskaj recept
Sestavine
  1. 1/2 skodelice presnega kakava
  2. 1/2 skodelice kakavovega masla
  3. 2 veliki žlici javorjevega sirupa
  4. zelo majhen ščepec soli
  5. ščepec cimeta (po želji)
Navodila za pripravo
  1. Na parni kopeli stopimo presni kakav in kakavovo maslo.
  2. Stopljeni mešanici takoj dodamo javorjev sirup, čisto malo soli in po želji ščepec cimeta ter dobro zmešamo.
  3. Vlijemo v silikonske modelčke za pralineje in damo v hladilnik (za vsaj 4h ali čez noč), da se pralineji popolnoma strdijo, preden jih postrežemo.
Pripombe k receptu
  1. Iz navedenih količin nastane približno 10 čokoladnih pralinejev.
Jej z mano! http://jejzmano.si/
facebooktwitterpinterest
<.thumbnail-div { display.none;}>