O meni

Od vedno sem rada jedla, veliko in nezdravo, samo da je bilo dobro. ;) Še posebej rada sem segala po sladicah. Veljala sem za super “cukerpekarco” in vsi so oboževali moje božanske torte in druga peciva. Moj moto je bil “jej vse, kar ti paše“, tako da se nikoli nisem ukvarjala z vprašanjem, kaj je zdrava hrana in česa ni dobro jesti. Dokler nisem zbolela…

Nikakor ne krivim hrane za to, kar se mi je zgodilo; zagotovo pa je moje zares nezdravo hranjenje vsaj malo pripomoglo k temu. Zaradi stresnega sloga življenja se mi je sesulo telesno ravnovesje in med drugim sem zbolela za endometriozo.

2015-04-03-Smoothiji-6Zaradi vsakodnevnih kroničnih bolečin v trebuhu zaradi endometrioze, kot tudi zaradi strahu pred vedno novimi operacijami endometričnih cist in tkiva, sem se odločila za dieto, ki je priporočljiva za endometriozo. Sprva je bila dieta velik udarec zame, velike gurmanke in pristašinje sladkarij, kruha in špagetov, mlečnih izdelkov, masla in svinjine, kavic s smetano… – vsega, česar zdaj ne smem več jesti! Spraznila sem kuhinjske omare in nakupila nova dovoljena živila ter na veliko presenečenje ugotovila, da se sploh ni tako zelo težko privaditi na nov sistem prehranjevanja. Endo diete (oziroma diete, ki je priporočena pri endometriozi) se držim že od septembra 2013 in dejansko učinkuje! Nimam več vsakodnevnih bolečin v trebuhu, prav tako ves ta čas nimam več endometričnih cist in tkiva!

Ker endo dieta resnično pomaga, sem se odločila, da začnem pisati blog v zvezi z endometriozo in endo dieto. Želim si namreč, da bi čim več žensk z endometriozo poskusilo z endo dieto, saj verjamem v njene pozitivne učinke. Poleg tega bi rada na splošno razširila vest o pogostosti endometrioze (ima jo namreč vsaka 10. ženska) in o problemih te bolezni žensk, o endo dieti ter o drugih načinih pomoči pri premagovanju te bolezni, sprožila izmenjavo izkušenj obolelih žensk, delila z vami svoje izkušnje in vse, kar bom o endometriozi sproti še spoznala…

V mojem blogu jejzmano bom opisovala predvsem moje izkušnje z endometriozo ter endo dieto, spoznavala in preizkušala nove recepte in z vami delila zanimivosti in novosti v zvezi s to boleznijo in dieto. Prav tako pa se veselim tudi vaših komentarjev v zvezi z mojimi objavami, saj verjamem, da se lahko veliko naučim tudi od vas.

Želim vam lepo branje in veliko užitkov s preizkušanjem novih receptov!

Jejzmano J. ;)

facebooktwitterpinterestinstagram