Pecivo iz belega fižola

Kot sem že napovedala v valentinovi objavi, sem se lotila PECIVA IZ BELEGA FIŽOLA.

2016-02-17-Pecivo-iz-belega-fizola-1

Da bi poskusila narediti sladko pecivo iz fižola, me mika že kar nekaj časa. Ker pa sem ena tistih jedcev, ki ne maramo preveč eksperimentirati z okusi (v smislu, da ostane tisto, kar je tradicionalno sladko, sladko, in kar je slano, slano…), se tega kar nisem in nisem uspela lotiti. V mislih sem sicer imela temen fižol za čokoladni kolač. Na koncu pa sem se lotila svetlega peciva iz belega fižola, s koščki čokolade.

2016-02-17-Pecivo-iz-belega-fizola-2

Spirirala sem bel fižol iz konzerve in mu dodala jajca, kokosovo olje, agavin sirup za sladilo, malo vinskega kamna in sode bikarbone za vzhajanje, grobo mlete ovsene kosmiče namesto moke ter koščke temne čokolade ter nekaj rozin za boljši okus. In dejansko je nastalo precej dobro pecivo. Sploh se ne čuti, da je narejeno iz fižola! Žal pecivo ni najbolj optimalno, saj se precej drobi, pri čemer pa je kljub drobljenju sočno.

2016-02-17-Pecivo-iz-belega-fizola-3

Recept je endo prijazen, saj sem navadno moko nadomestila z grobo mletimi ovsenimi kosmiči, sladkor z agavinim sirupom, maslo pa s kokosovim oljem. Poleg tega pa pecivo vsebuje tudi dve živili, priporočljivi za uživanje pri endometriozi, in sicer že omenjene ovsene kosmiče ter bel fižol. Gre namreč za živili z veliko vlaknin, ki zmanjšajo kroženje estrogena v telesu.

2016-02-17-Pecivo-iz-belega-fizola-4

Zanima me, ali ste tudi že ve pekle sladice iz fižola in kako so vam uspele. Priporočam(o) se kak dober recept. Če imate kakšno idejo, kako izboljšati tale recept, da se pecivo ne bi tako drobilo, pa je tudi takšna ideja več kot dobrodošla. :)

DOBER TEK!

Pecivo iz belega fižola
Ocena recepta
Tiskaj recept
Sestavine
  1. 450 g kuhanega belega fižola (iz konzerve)
  2. 2 jajci
  3. 2 žlici (30 ml) kokosovega olja
  4. 1/3 skodelice (85 ml) agavinega sirupa
  5. 1/2 žličke sode bikarbone
  6. 1/2 žličke vinskega kamna
  7. 1 žlička mletega cimeta
  8. 1/2 skodelice (125 ml) grobo mletih ovsenih kosmičev (grobo mleta ovsena kaša)
  9. 1/4 skodelice (60 ml) koščkov temne čokolade
  10. 1/4 skodelice (60 ml) rozin
Navodila za pripravo
  1. Bel fižol iz konzerve odcedimo, dobro speremo in spiriramo s paličnim mešalnikom. Prilijemo agavin sirup, da se lažje spirira.
  2. Dodamo jajci, kokosovo olje, sodo bikarbono, vinski kamen, cimet in grobo mlete ovsene kosmiče ter dobro premešamo.
  3. Na koncu vmešamo čokoladne koščke in rozine.
  4. Pečemo 30-40 minut v ogreti pečici na 175-180 stopinj C. Pecivo ohladimo, preden ga postrežemo.
Jej z mano! http://jejzmano.si/

 

facebooktwitterpinterest
<.thumbnail-div { display.none;}>