Ideje za endo silvestrski prigrizek

Jutri prihaja zadnji dan v letu. Dan, ko se malo poveselimo in kaj dobrega pojemo. Tudi z endo dieto se da pripraviti dobro silvestrsko večerjo. Lahko pa pripravite malo drugačen silvestrski prigrizek, in sicer s sushijem. Objavila sem že recept za sushi z lososom, avokadom in kumaro, vendar ga lahko pripravite tudi s piščancem, tako kot se ga jaz včeraj. Malo sem se igrala in naredila različne kombinacije z lososom, piščancem, majonezo, avokadom, kumaro in kuhanimi šparglji. 

2015-12-30-Silvestrovo-1

Za večerni prigrizek pa lahko pripravite tudi tunin namaz, zraven njega pa postrežete domač brezglutenski kruh (recept za ajdov kruh in bučni kruh je že objavljen). 

2015-12-30-Silvestrovo-2

2015-12-30-Silvestrovo-3

Seveda se za silvestrski večer dobro prileže tudi FRANCOSKA SOLATA, ki je endo prijazna – jeeeej! – saj je sestavljena iz zelenjave (korenje, krompir, grah, kisle kumarice) in majoneze. Jaz vem, da si jo bom jutri privoščila. Kmalu pa vam izdam tudi, kako jo pripravim – rada imam namreč takšno bolj lahko, zato v majonezo vmešam tudi malo lahkega jogurta.

2015-12-30-Silvestrovo--4

Za sladico pa priporočam čokoladno tortico po enostavnem in božanskem receptu, ki sem ga objavila kmalu po začetku tega bloga. Gre namreč za eno mojih najljubših in najbolj pogosto pečenih endo prijaznih sladic. Če imate raje praznične piškote za k večernemu zelenemu čaju, da vas drži pokonci na najdaljšo noč, pa si mogoče privoščite krhke orehove rogljičke.

2015-12-30-Silvestrovo-5

Želim vam lep jutrišnji večer in vse dobro v letu 2016, predvsem pa veliko zdraaaaavja! :)

In pa dober tek! ;)

facebooktwitterpinterest
<.thumbnail-div { display.none;}>