Tunin namaz

Danes z vami delim enostaven recept za tunin namaz. Tisti, ki imate namaze radi, različico recepta že zagotovo poznate. Posebnost tega recepta je le v tem, da sem uporabila skuto, ki ima zgolj 0,2% maščobe na 100 g (Šparova skuta Bio-Magertopfen), ki sem jo omenila že v prejšnji objavi o mlečnih izdelkih pri endo dieti. S tem postane recept endometriozi prijazen (endo-friendly), saj kot že veste, pri endo dieti mlečne maščobe niso priporočene. V kolikor slučajno odkrijete skuto, ki ima še manj maščob – če je to sploh mogoče – prosim le-to z nami delite! Moram pa povedati, da je tale nizkomaščobna Šparova skutka prav odličnega okusa in mazljivosti, pa tudi ni presuha. :) Pazite pa, da kupite pravo, saj obstaja še ena, podobnega izgleda, ki pa je bolj mastna (imenuje pa se Bio-Speisetopfen).

2015-06-04-Tunin-namaz-1

Tunin namaz se naredi v nekaj minutah in se dobro prileže k popečenemu brezglutenskemu kruhku. V kolikor brezglutenskega kruha ne pečete sami, si lahko za nasvete, kje in kakšen brezglutenski kruh kupiti, preberete mojo objavo o brezglutenskih mokah in objavo o prepovedanih glutenskih izdelkih pri endo dieti. V kolikor pa ste si zaželeli sami speči svoj brezglutenski kruh, sem tudi že objavila recept za brezglutenski ajdov kruh.

K popečenemu kruhku s tuninim namazom se odlično poda paradižnik ali rukola. Sama pa včasih tunin namaz popestrim tudi z oreščki, ki jih zdrobljene posujem po vrhu (spodaj na sliki so zdrobljene pistacije).

2015-06-04-Tunin-namaz-2

SESTAVINE:

  • 250 g skute z 0,2% ali manj maščobe na 100 g (Šparova skuta Bio-Magertopfen)
  • 3 male konzerve tune (najbolje z olivnim oljem)

NAVODILO ZA PRIPRAVO:

Tuno iz konzerve zvrnemo na cedilo in iz nje iztisnemo odvečno olje. Iztisnjeno tuno dodamo v skledo s skuto in vse skupaj dobro zmešamo kar s paličnim mešalnikom. Ker je sama tuna že dovolj slana, namaza ni potrebno dodatno soliti. Namaz je za moj okus še boljši, če je dobro ohlajen iz hladilnika.

2015-06-04-Tunin-namaz-3

DOBER TEK!

facebooktwitterpinterest
<.thumbnail-div { display.none;}>