Zeleni čaj namesto kave

Ste tudi ve kofetarce? Sama sem včasih lahko spila nešteto kav na dan. Prav uživala sem v kofetkanju in kavarnicah. Vendar sem se z endo dieto odpovedala tudi kavi. Kava namreč ni priporočljiva pri endo dieti, saj naj bi kofein zviševal nivo estrogena. In ker imamo pri endometriozi že tako težave s povišanim estrogenom (ki se ga z endo dieto poskuša znižati oziroma uravnovesiti), velja kava za prepovedano živilo pri endo dieti.

2015-05-15-Zeleni-caj-1

Na drugi strani je ZELENI ČAJ, ki ravno tako velja za poživilni napitek, priporočeno živilo pri endo dieti. Prvič zato, ker naj bi zeleni čaj vzpodbujal imunski sistem, ki trpi pri endometriozi. Drugič zato, ker naj bi zeleni čaj deloval proti višku estrogena. V detajle kako in zakaj se na tem mestu ne bi spuščala in le-to prepuščam tistim, ki se na to bolje spoznajo od mene. Če vas zanima več o pozitivnih učinkih zelenega čaja pri endometriozi, si več preberite na tujih spletnih straneh ;) Sama se držim priporočil endo diete, ker je očitno preizkušena s strani mnogih posameznic, ki jim endometrioza greni življenje, in ker dejansko pomaga tudi meni in tistim sotrpinkam, ki jih poznam in so se za endo dieto odločile. Počutimo se bolje! In to je zame dovoljšen dokaz, da endo dieta deluje! :)

2015-05-15-Zeleni-caj-2

Torej jutranjo kavico sem zamenjala za zeleni čaj. Nekaj časa je bilo kar precej težko. Kava mi je izredno dišala in me mamila. Premišljevala sem o zamenjavi z brezkofeinsko kavo, a sem ugotovila, da to nima smisla, saj sem rada kavo pila z veliko mleka in sladkorja, ki sta prav tako endo prepovedani živili. Tako sem se kavi v celoti odpovedala. In čeprav sem mislila, da se to ne bo nikoli zgodilo, sem jo po nekaj mesecih prenehala pogrešati. Sedaj eksperimentiram z različnimi vrstami in mešanicami ter priokusi zelenega čaja. Uživam v njem in postala sem prava odvisnica! ;)

2015-05-15-Zeleni-caj-4

2015-05-15-Zeleni-caj-3

facebooktwitterpinterest
<.thumbnail-div { display.none;}>